Učenici i nastavnici su u sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetskog dana jabuke u srijedu 16. listopada obilježili Svjetski dan hrane.
Promičući važnost zdravog načina života i usvajanje boljih prehrambenih navika učenici su se zajedno sa svojim razrednicima počastili plodovima jeseni: jabukama, kruškama, orasima, lješnjacima, grožđem i sl. Neki su si učenici dali više truda pa su svoje prijatelje i nastavnike počastili različitim specijalitetima iz kućne radinosti: kolačima, kiflicama, ajvarom i sl. Kako je sve izgledalo možete pogledati na našoj galeriji slika!
Svjetski dan hrane proglasila je Svjetska zdravstvena organizacija 1979. godine i obilježava se svake godine 16. listopada. Godinu dana kasnije Generalna skupština organizacije usvojila je obilježavanje ovog dana zbog činjenice da je ”hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba”. Na taj dan slavimo hranu, ali i razmjenu, napredak i raznolikost poljoprivrede. Cilj obilježavanja ovog dana je i pojačati svijest javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu te ojačati solidarnost zemalja u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva.
Fotografije…