Virtualna kuharica – Tjedan cjeloživotnog učenja

Radionicu Virtualna kuhinja u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja održali su nastavnici Stana Lukić i Mario Mlinarić. Aplikacija KuhARica razvijena je u okviru projekta Erasmus+ pod nazivom Inovativna rješenja za poboljšanje društvene uključenosti osoba s invaliditetom. Aplikacija je zamišljena kao virtualna kuharica koja ima funkcionalnosti pregleda, stvaranja i uređivanja interaktivnih recepata, te igre u proširenoj stvarnosti (AR-u).
Fotografije…

Prikaži vijest


Izrađujemo novi proizvod recikliranjem-Tjedan cjeloživotnog učenja

U srijedu, 28.9.2022. u stolarskoj radionici TŠD, održana je radionica za osobe s invaliditetom po nazivom “ Izrađujemo novi proizvod recikliranjem” voditeljice Ljiljane Pilizzari Marić.
Radionica je počela u 14 h i trajala je do 16 h i na njoj je sudjelovalo 15 osoba, pretežito osoba s invaliditetom. Na radionici su izrađivane vaze i tegle za cvijeće od starih konzervi, vrućeg ljepila i boje.
Izrađivani su i stalci za kuhače, alat, olovke u kombinaciji konzervi i drva.
Fotografije…

Prikaži vijest


 Pristup i komunikacija sa slijepim osobama – Tjedan cjeloživotnog učenja

Drugu godinu za redom, predstavnici Udruge slijepih Pakrac – Lipik održali su edukaciju učenika o slijepima i slabovidnima (kako slijepi/slabovidni vide, na koji način ispravno pristupiti i pomoći slijepoj osobi te koja su pomagala dostupna slijepim osobama).
Edukaciji su prisustvovali učenici i razrednici 3. p i 4. pt razreda sa stručnom suradnicom M. Maras Kolar.
Fotografije…

Prikaži vijest


Tehnika paralelnog mišljenja – Tjedan cjeloživotnog učenja

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja učenici 3.C i 2.B razreda Gimnazije Daruvar sudjelovali su u dvjema radionicama o tehnici paralelnog razmišljanja „Six Thinking hats” u sklopu redovite nastave engleskoga jezika. Materijale za radionice pripremili su učenici fakultativne nastave engleskog jezika Creativity in the classroom koji su također sudjelovali na radionicama, a sve je osmislila nastavnica engleskog jezika Antonia Varat.
Fotografije…

Prikaži vijest


Stipendije – Grad Daruvar

Grad Daruvar i ove godine raspisao natječaj za dodjelu pet učeničkih i pet studentskih stipendija s područja Grada Daruvara. Stipendija se dodjeljuje za školsku/akademsku godinu 2022./2023.g., a iznosi 500,00 kn (slovima: petsto kuna) za učenike svih srednjih škola i 1.000,00 kn (slovima: tisuću kuna) mjesečno za redovne studente preddiplomskog i diplomskog studija. Natječaj je otvoren od 30. rujna do 15. listopada 2022. godine.
Stipendije – Grad Daruvar

Prikaži vijest


Ginko sajam

U subotu, 1. 10. 2022. Učenička zadruga „TŠD“ sudjelovala je na Ginko sajmu. Drugu godinu za redom Ginko sajam održan je u parku ispred Dvorca grofa Jankovića, a organizirala ga je Udruga Ždralice Daruvar. Na sajmu smo izložili i prezentirali naše proizvode.
Zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su posjetili naš štand te Udruzi Ždralice Daruvar koja nam je omogućila da sudjelujemo.
Radujemo se svim budućim sajmovima i susretima.
Fotografije…

Prikaži vijest


34. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

34. Državna smotra učeničkih zadruga RH održana je od 27. do 30. rujna u Vinkovcima. Na smotri je po prvi puta sudjelovala i naša UZ „TŠD“ koja je u svibnju ove godine osvojila 1. mjesto na Županijskoj smotri i tako osigurala sudjelovanje na Državnoj smotri.
Našu UZ „TŠD“ predstavljale su učenice Matea Holubek i Marija Žmegač te voditeljica Tanja Škrlec.
Fotografije…

(more…)

Prikaži vijest