Croatian Makers konferencija digitalnih stvaralaca

Dana  19. svibnja 2018. na prostorima Tehnološkog parka u Zagrebu  održana Croatian Makers konferencija digitalnih stvaralaca.
Na njoj je sudjelovalo puno učeničkih izlagačkih ekipa (ukupno preko 50 kreativnih radova s micro:bitovima, mBotima, Arduino pločicama, itd.) među kojima je bila i ekipa Tehničke škole Daruvar u sastavu Bruno Řehak, Teo Opić, Luka Vavra i  mentor Tomislav Kral. Osim izlagačkoga djela održana su odlična predavanja izlagača te besplatne radionice robotike i programiranja. Naši učenici su prezentirali svoje radove koji su izradili u sklopu projekta Napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama, u sklopu kojega je naša škola dobila tri Arduino IoT MKR1000 razvojne platforme s opremom i dodatnim senzorima za upravljanje stvarima iz naše okoline preko interneta.   Fotografije…  (more…)

Prikaži vijest


Susret s predsjednicom Republike Hrvatske

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu 16.5.2018. primila je najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije koji su postigli značajne rezultate u šk. god. 2016./2017., njihove mentore, župana Damira Bajsa, predsjednicu Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Đurđicu Ištef Benšić i zamjenike župana Nevena Alića, Bojanu Hribljan, Tanju Novotni Golubić i Sašu Lukića. Fotografije… 

Prikaži vijest


Preventivni program “Budi svoj”

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018., za učenike prvih razreda održane su dvosatne radionice u sklopu preventivnog programa “Budi svoj” što ga već četvrtu godinu zaredom u našoj školi provodi stručni tim Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Psihoedukativne radionice za učenike provodila je psihologinja Renata Hunjadi-Brzović, usmjerene prema kreiranju zdravog stava prema problemima konzumiranja i zlouporabe psihoaktivnih tvari. U sklopu programa realizirano je i poučno predavanje za roditelje učenika prvih razreda. Iva Manestar, dr.med., spec. psihijatrije u svom predavanju usmjerenog ka osnaživanju odnosa roditelj/dijete, govorila je o važnosti modela ponašanja i dobre komunikacije u obitelji, te postavljanju jasnih i zdravih granica u odgoju djeteta.  Fotografije…

Prikaži vijest


Predavanje “Prvi koraci nakon mature”

U četvrtak 10. svibnja 2018., učenicima završnih razreda Lucija Večerić, stručna savjetnica u CISOK-u, održala je predavanje “Prvi koraci nakon mature”. CISOK je novoosnovani Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri s sjedištem u Bjelovaru. Maturanti su slušali kako napisati kvalitetan životopis i molbu za posao, kako se na najbolji način predstaviti budućim poslodavcima, kako i gdje tražiti zaposlenje, te su informirani o različitim programima poticanja zapošljavanja. ​Fotografije…

Prikaži vijest


Dodjela priznanja i nagrada učenicima i mentorima

U ponedjeljak 14.5.2018. u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar dodijeljena su priznanja učenicima i mentorima za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u školskim i izvannastavnim aktivnostima u školskoj godini 2017/2018.
Gradonačelnik Damir Lneniček je uručio priznanja odgojno – obrazovnim ustanovama koje djeluju na području Daruvara, a kojih je ukupno sedam: Centar Rudolf Steiner Daruvar, Osnovna škola Vladimira Nazora, Češka osnovna škola Jana Amosa Komenskog Daruvar, Tehnička škola Daruvar, Ekonomska i turistička škola Daruvar, Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar i Gimnazija Daruvar. Svim učenicima i mentorima čestitao je na sjajnim rezultatima te im zaželio iste, odnosno još bolje rezultate u idućoj školskoj godini.
Učenici i mentori Tehničke škole Daruvar     Fotografije…

Prikaži vijest


HAD radionica američke kulture u našoj školi

Dana 2.svibnja 2018. (srijeda) održana  je zanimljiva i poučna 90-minutna HAD radionica (Hrvatsko-američkog društva) koja je za temu imala US Education System (Obrazovni sustav u Sjedinjenim Američkim Državama).  Voditelj ove radionice i naš gost je Michael Soucie, voditelj klubova za učenje engleskog jezika u Hrvatskom-američkom društvu koje već više od 20 godina pruža mogućnost usavršavanja engleskog jezika učenicima osnovnih i srednjih škola. Fotografije… (more…)

Prikaži vijest