Jesenski upisni rok

Sukladno točki XI. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. jesenski upisni rok započinje 21. kolovoza 2019. godine u 12:00 sati, kada počinje prijava obrazovnih programa. Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 22. kolovoza 2019. godine, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 23. kolovoza 2019. godine.
Odabir obrazovnih programa zaključat će se 27. kolovoza 2019. godine kada će se započeti s ispisom prijavnica.
Konačne ljestvice poretka objavit će se 29. kolovoza 2019. godine, a dostava upisnica u srednje škole je 30. kolovoza 2019. godine.
Kandidati s teškoćama u razvoju javljaju se uredima državne uprave u županiji odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba 16. i 19. kolovoza 2019. godine te iskazuju svoj odabir liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe.
Okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok se nalazi na sljedećoj poveznici: https://www.upisi.hr/docs/LjetniRok2019.html

Prikaži vijest


Prijava ispita državne mature u jesenskom roku i podjela potvrda

Potvrde o položenim ispitima državne mature učenici mogu i dalje podići u tajništvu Tehničke škole Daruvar do 23.7.2019. godine, od 7.00 do 15.00h, a nakon toga tek od 19.8.2019. godine.
Prijave ispita državne mature u jesenskom roku traju od 20.7. do 31.7.2019. godine.
Učenik ima pravo polagati ispit u jesenskom roku BEZ plaćanja samo ako ga nije položio u ljetnom roku. Plaća se promjena razina ispita i popravljanje ocjene. Sva zaduženja za jesenski rok, ali i ona koja su nekim učenicima ostala iz ljetnoga roka, moraju podmiriti do 6.8.2019. godine kako bi mogli dobiti potvrdu o položenim ispitima i pristupiti ispitima u jesenskom roku. Podatci za uplatu ispita nalaze se na stranici www.postani-student pod poveznicom Moji podatci/Zaduženja i uplate.

Učenici ispite polažu u Tehničkoj školi Daruvar od 21.8. do 6.9.2019. godine, a prema sljedećem Kalendaru polaganja ispita: https://mk0ncvvow8xj1dauw2r.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/07/Kalendar-i-vremenik-provedbe-ispita-jesenski-rok-2018_2019.pdf

Sve upute detaljno su opisane na stranici www.postani-student.hr i www.ncvvo.hr.

Katja Husak, IK

Prikaži vijest


Upisi u 1. razred Tehničke škole Daruvar

Od ponedjeljka, 15. srpnja 2019. do petka 19. srpnja 2019. u vremenu od 8:00 do 14:00 sati zaprimat će se:
– upisnice (ispisane iz sustava NISpuSŠ)
– potvrde nadležnoga školskog liječnika (za zanimanje tehničar cestovnog prometa)
– liječničke svjedodžbe medicine rada (za zanimanja tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, tehničar za elektroniku, automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater,  CNC operater, vozač motornog vozila)
– ugovore o naukovanju (za zanimanja automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater)

Molimo učenike da donesu i svjedodžbu 8. razreda.

Prikaži vijest


Maturalna ekskurzija u Italiju

Učenici 3.rt, 3.pt, 3.mt i 3.et razreda bili su na maturalnoj ekskurziji u Italiji od 20.6. do 24.6.2019. godine. Posjetili su kulturne znamenitosti u Padovi, Julijinu kuću u Veroni, dvorac Scaligeri u malom povijesnom gradiću Sirmioneu, kulturne znamenitosti u Veneciji. U Veneciji su prisustvovali i izradi predmeta od murano stakla. Svoje slobodno vrijeme iskoristili su u zabavnom parku Gardaland, vodenom parku Aqualandia te na prekrasnoj pješčanoj plaži u Lido di Jesolu. Učenike su na putovanje vodili razrednici i predmetni nastavnici navedenih razreda (Zdravko Sikora, Katja Husak, Ines Matušin, Tomislav Brletić). Priložene fotografije govore koliko je maturalno putovanje u Italiju bilo zabavno i sigurno će nam ostati u sjećanju kao jedno od najzabavnijih i najljepših putovanja. Fotografije…

Prikaži vijest


Nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u statusu redovitog učenika

Prema Pravilnika o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije (NN br.8/2016.) čl.4. Tehnička škola Daruvar organizira nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u trogodišnjim i četverogodišnjim  programima obrazovanja.

Nastavak obrazovanja:
1. u četverogodišnjem strukovnom programu obrazovanja:
– tehničar za računalstvo
– tehničar cestovnog prometa – novi strukovni kurikulum
– elektrotehničar
– tehničar za mehatroniku
2. u trogodišnjem strukovnom programu obrazovanja:
– elektroinstalater
– automehaničar
– instalater grijanja i klimatizacije
– vozač motornog vozila

Prema čl. 2 navedenog Pravilnika učenik može nastaviti obrazovanje u roku od dvije godine od dana završetka niže razine srednjeg obrazovanja odnosno od završetka trogodišnjeg obrazovnog programa. Učenik koji je stekao nižu razinu srednjeg obrazovanja može nastaviti obrazovanje u trogodišnjem strukovnom programu obrazovanja; a učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine može nastaviti obrazovanje u četverogodišnjem ili petogodišnjem strukovnom programu obrazovanja u statusu redovitog učenika.
Prema čl. 3. navedenog Pravilnika obrazovanje se može nastaviti, u pravilu, unutar istoga obrazovnog sektora u kojem je stečeno  prethodno strukovno obrazovanje.
Takvo obrazovanje može nastaviti učenik čiji prosjek ocjena svih razreda srednjega strukovnog obrazovanja u prethodno završenome strukovnom obrazovanju iznosi najmanje 3,50 zaokruženo na dvije decimale.
Ostvarivanje ovog prava uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita koje određuje nastavničko vijeće srednje škole. 

Učenik odnosno roditelj/skrbnik, obvezan je do 5. srpnja 2019. godine podnijeti Školi pisani zahtjev za nastavkom obrazovanja. Obvezno je priložiti izvornike ili ovjerene preslike prethodno stečenih razrednih svjedodžbi i svjedodžbe o završenom obrazovanju.  Pravilnik       Zahtjev

Prikaži vijest