Posjet učenika iz Slovačke

U sklopu Erasmus+ kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju od 13.3. do 24.3.2023. u našoj školi boravilo je 5 učenika s nastavnicom iz Srednje strukovne škole Handlova iz Slovačke. Nastavnica Jaroslava Račáková doputovala je 12.3.2023. u Daruvar zajedno s učenicima Davidom Bartek, Adamom Pádej, Patrikom Šára, Radoslavom Zibura i Ladislavom Zorád na dvotjednu praktičnu nastavu. Učenici su sudjelovali na vježbama iz određenih predmeta zajedno s našim učenicima.
Fotografije…

Prikaži vijest


Sat za planet Zemlju

Sat za planet Zemlju, Earth Hour, globalni je događaj koji organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), a održava se posljednju subotu u ožujku svake godine, pozivajući domaćinstva, tvrtke i gradove na gašenje njihovih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.
Ovom događaju pridružili su se i učenici 3.PT, Tehničke škole Daruvar s razrednicom. Učenica Lorena Božić predstavila nam je kako izgleda život krijesnica s naglaskom na razloge njihovog izumiranja. Razgovaralo se i o ostalim životinjskim vrstama na koje negativno utječe povećana količina svjetlosnog onečišćenja i ostalih zagađenja kao posljedica ljudskog djelovanja. Učenik Matija Jandoš za ovu prigodu izradio je digitalni plakat.
Razrednica: Dunja Županić
Fotografije…

(more…)

Prikaži vijest


Gradska razina natjecanja Sportskih igara mladih – Coca Cola CUP u malom nogometu

U ponedjeljak, 20.03.2023. se održala gradska razina natjecanja Sportskih igara mladih – Coca Cola CUP u malom nogometu za godište 2005. i mlađi. Ekipa ŠŠD Tehničar Tehničke škole Daruvar je u konkurenciji 5 ekipa osvojila 1. mjesto i time plasman na županijsku završnicu. U grupnoj fazi zabilježili smo dvije pobjede protiv ekipa Kontiki i Tigrovi, a u finalu smo pobijedili Gimnaziju Daruvar 3:0. Za našu školu u pobjedničkoj ekipi nastupili su: Nikola Plavšić, Ivan Benković, David Bliznac, Tin Petr, David Gegić, David Dubravac, Teofil Smola, Stjepan Mateš, Ivan Gegić i Leonardo Jozić. Mentori Danko Tomašek i Denis Gabor
Fotografije…

Prikaži vijest


ROBO 2023., srebrni i brončani!

Međunarodno natjecanje ROBO 2023 održano je od 6.3.2023. do 9.3.2023. u Plzeňu, Češka Republika.
Fotografije…
Mojportal Učenici Tehničke škole Daruvar iz Češke donijeli srebro i broncu: “Dizajnirali su robotsko vozilo”
Radio Daruvar Na natjecanju u Češkoj zapamćeno vozilo inspirirano Daruvarom
FB Plzenjski kraj (Šantak, Znamenaček, Kral od 1:00) https://fb.watch/jjUWkg5Noj/
Plzenjski radio (Kulhavi, Vuk, Bahnjik od 2:18) https://plzen.rozhlas.cz/v-mezinarodni-soutezi-robotickych-vozitek-zvitezili-plzensti-studenti-8947566

(more…)

Prikaži vijest


Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama

Od 6.- 8.3.2023. održalo se Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama u Poreču. Naši učenici pomoćnih razreda ostvarili su odlične rezultate, a istakao se Mihael Krmić koji je osvojio srebro u pikadu.
Mihael Krmić, 2. mjesto pikado
Antonio Šušnjara, 5. mjesto bacanje kugle, 24. mjesto trčanje 80 metara
Edvin Dugalić, 22. mjesto skok u dalj, 15. mjesto trčanje 80 metara
Nikolina Pranjić, 7. mjesto bacanje kugle, 15. mjesto trčanje 80 metara
Mentori Denis Gabor i Danko Tomašek
Fotografije…

Prikaži vijest


Međugradsko natjecanje iz futsala

Naši učenici su 10.3.2023. nastupili na Međugradskom natjecanju iz futsala i osvojili 1. mjesto. U grupi su pobijedili SŠ B. Kašića Grubišno Polje 9:0 i SŠ Garešnica 6:2, te time izborili plasman u finale. U finalu su pobijedili ETŠD sa 3:0 i plasirali se na županijsko natjecanje. Nastupili su: Teo Duvnjak, Nikola Plavšić, David Bliznac, Ivan Benković, Tin Petr, Leonardo Čuhnil, Valentino Mihalinac, Dorijan Šinko, David Gegić i Luka Vuk. Mentor Danko Tomašek

(more…)

Prikaži vijest


Mreža čitanja – regionalna razina kviza znanja

8. ožujka 2023. godine provedena je regionalna razina kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” za srednje škole. Kvizu znanja pristupili su učenici iz 3.pt razreda, a to su Lorena Božić, Leonarda Posavec, Andrej Žužinjak i učenik iz 3.rt razreda, Alexander Gustovarac. Za regionalnu razinu pripremali su roman „Živjeti” Jelene Kastaneti, roman „Šest vrana” Leigha Barduga te dodatnu literaturu iz teorije književnosti. Lorena Božić, Leonarda Posavec i Andrej Žužinjak uspješno su ostvarili postotak od 75 % te će u 5. mjesecu pristupiti nacionalnoj razini (zadnjoj) kviza znanja. Želimo im puno sreće u daljnjem natjecanju!
Katja Husak, prof.
Fotografije…

Prikaži vijest


Sat hrvatskoga jezika u Institutu

U ponedjeljak 13. ožujka 2023. godine znanstvenice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, dr. sc. Matea Birtić i dr.sc. Ivana Brač, održale su predavanje Što je dužnost glagola u rečenici? putem platforme Zoom za učenike 2. rt razreda. Mjesec hrvatskoga jezika obilježava se od 2014. godine. Započinje Međunarodnim danom materinskoga jezika, 21. veljače, a završava na dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, 17. ožujka.
Željka Hodak, prof.
Fotografije…

Prikaži vijest