16. međunarodna izložba inovacija ARCA 2018

Učenici i nastavnici Tehničke škole Daruvar posjetili su 16. Međunarodnu izložbu inovacija ”ARCA 2018.” koja se održavala u Zagrebu, u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice, od 18. do 20. listopada.

 

Međunarodni ugled Izložbe, kao i Udruge inovatora Hrvatske potvrđuje i činjenica da na njoj sudjeluju inovatori iz petnaest država. Učenici 3.rt i 4.mt razreda su predstavljanjem Tehničke škole Daruvar zamijećeni kao izlagači na 6. Salonu inovacija koji se održao u Bjelovaru 3. listopada 2018. te su od Udruge inovatora Hrvatske, kao jedne od organizatora,  pozvani kako bi prisustvovali Izložbi ARCA.

Stručnom jednodnevnom posjetu koji je ostvaren u četvrtak, 18.  listopada 2018., pridružio se 2.rt razred. Voditeljice puta bile su razrednice 2.rt i 3.rt razreda, Željka Hodak i Katja Husak.  Za učenike je bio dogovoren i obilazak Nacionalne i sveučilišne knjižnice uz stručno vodstvo.  Na Izložbi inovacija naša škola je bila jedna od malobrojnih srednjih škola Republike Hrvatske koja je na vlastitom izložbenom prostoru imala priliku predstaviti inovativne radove učenika, ponajprije naših maturanata.

Nagrađeni radovi:

Zlato: Robotski nogomet (učenici: Vinko Sigurnjak, Antonio Butorac, Tin Milaković, Dalibor Turbeki; mentori: Alen Klubička, Krešimir Ećimović)

Srebro: Čamac na daljinsko upravljanje (učenik: Ivan Holinka, mentor: Tomislav Kral)

Bronca: Trasposethis (učenik: Dominik Milde, mentor: Krunoslav Husak)

Bronca: Sustav za online provjeru znanja Testx3 (učenik: Bruno Řehak, mentor: Ivana Milić)

Bronca: VU metar toranj (učenica: Mihaela Mihajlović, mentor: Krešimir Ećimović)

Našu školu su predstavili učenici  Bruno Řehak, Teo Opić, Vinko Sigurnjak i Antonio Butorac, s  mentorima Krešimirom Ećimovićem, Krunoslavom Kulhavijem i Ivanom Milić.

Više pogledajte u galeriji fotografija.

Željka Hodak, prof.