Stručni posjet E-radionici i obilazak Zoološkog vrta u Osijeku

16. svibnja 2018. godine učenici 2.rt razreda posjetili su E-radionicu i obišli Zoološki vrt u Osijeku. Interes za posjet E-radionici pokazali su još za vrijeme nastave, a s radom E-radionice upoznao nas je gospodin David Zovko.

Objasnio je čime se točno bave, što izrađuju, pokazali su proces proizvodnje pločice s mikrokontrolerom, poznatije pod nazivom CROduino Basic. Svoj su rad započeli još 2012. godine nudeći prilagođena rješenja rasvjete, a do danas kreirali su derivacije pločice: Croduino Pico, Damba, Net & Basic2. Nude mnoštvo senzora i aktuatora za njih. Osim ponude proizvoda, uputili su učenike kako koristiti njihove proizvode. Učenici su postavljali pitanja te su odmah mogli i kupiti neke od njihovih poznatih proizvoda.

Osim posjeta E-radionici, obišli su i Zoološki vrt u Osijeku. To je ujedno i najveći zoološki u Hrvatskoj, a prostire se na 11 hektara. Otvoren je davne 1954. g., u njemu živi više od 100 vrsta životinja.  Često ga ometaju poplave jer se nalazi uz lijevu obalu Drave. Godišnje ga posjeti stotinjak tisuća posjetitelja.

Voditelji učenika bili su profesori, Katja Husak i Krunoslav Kulhavi.

Katja Husak, prof.

Fotografije->