2011. – Europska godina volontiranja

Povodom obilježavanja 2011. Europske godine volontiranja, u ponedjeljak, 11. travnja 2011. godine održano je  predavanje Đurđice Valadžije, članice Volonterskog centra Zagreb, koja nas je upoznala s aktivnostima koje provodi VCZ te se nama podijelila iskustva međunarodnog volontiranja kao i volontiranja u lokalnoj zajednici.
Osobito smo sretni što su nam se tom prigodom pridružili predstavnici daruvarskih ustanova i udruga: Dom za starije i nemoćne osobe Ljudevita pl. Jankovića, Dragutin Šimunović, ravnatelj, Ines Takač i Nada Weber,  udruga „Korak dalje“, Ines Takač, Centar Rudolf Steiner, Željka Grujić i Valentina Šimunović, udruga gluhih Daruvar, Vlasta Kolouh, udruga distrofičara i udruga za šport i rekreaciju invalida, Ivan Belaj udruga slijepih i udruga osoba s invaliditetom, Mirjana Pahok i udruga invalida rada, Vesna Cerovečki i udruga „Veseli prijatelji“, Mirjana Oliver i Branimira Bosanac.
Svatko od njih kratko je predstavio svoju udrugu i ponudio mogućnosti za volontiranje našim učenicima. Osobito nam je drago što su se našem pozivu odazvali i učenici Ekonomske i turističke škole kao i učenice Gimnazije, Blanka Bilić i Anamarija Bertić koje volontiraju u udruzi Korak dalje.
Govorile su nam o svojim motivima i iskustvima i potvrdile činjenicu da  volonterstvo doprinosi rješavanju nekog konkretnog problema te da na taj način dajemo  svoj doprinos zajednici, a istovremeno radimo na sebi, rastemo i razvijamo se.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.