Gradski školski susret LiDraNo

Gradski školski susret LiDraNo održan je 26. siječnja 2017. godine u 10.00 sati u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar. Ekonomska i turistička škola Daruvar bila je domaćin ovogodišnje gradske smotre LiDraNo. Školu su predstavljali s literarnim radovima učenici Filip Balder i Gabriela Vicić, mentorica Žana Župan, te u kategoriji pojedinačni scenski nastup – kazivanje poezije učenica Anđela Jurković, mentorica Željka Hodak.

LiDraNo je okupio velik broj sudionika, učenika i njihovih voditelja u kategorijama literarno stvaralaštvo te dramsko-scensko stvaralaštvo.
Stručno prosudbeno povjerenstvo za literarno stvaralaštvo u sastavu: Natalija Lacina, prof., Anita Cigut, prof. i Željka Hodak, prof. sastalo se 24. siječnja 2017. godine te pregledalo i procijenilo sve prispjele radove. Od deset prispjelih radova na županijsku razinu smotre LiDraNo upućena su tri rada:
1. Tamo sam – Tesa Jasenaš, 3.razred, Gimnazija Daruvar
2. Tko sam, što sam, što ću, koga volim, što tražim, kuda idem, za čim lutam? – Tamara Ćeran, 4.razred, Ekonomska i turistička škola Daruvar
3. Jesenja pjesma – Filip Balder, 2.razred, Tehnička škola Daruvar
Stručno prosudbeno povjerenstvo za scensko-dramsko stvaralaštvo činili su: Denis Brkić, prof., Katja Husak, prof. i Žana Župan,prof. U kategoriji pojedinačnih nastupa sudjelovalo je 8 učenika, a na županijsku razinu smotre LiDraNo upućene su dvije učenice:
1. Monolog; Don Quijote, Miguel de Cervantes, učenica Mihaela Idžanović, 2.razred, Gimnazija Daruvar
2. Monolog; Psihoza, Sarah Kane, učenica Klara Rajković, 1.razred, Gimnazija Daruvar
U kategoriji skupnih nastupa izvedene su tri dramske igre, a na županijsku razinu upućeni su učenici 4. razreda Gimnazije Daruvar: Tena Žuger, Fran Grgić i Silvija Dmejhal s izvedbom dramske igre Antigona, Sofoklo. Susret je protekao u ugodnom ozračju na radost svih sudionika i članova prosudbenih povjerenstava. Čestitamo svim sudionicima smotre LiDraNo na pokazanome radu i kreativnosti, na upornosti i kontinuitetu svoga rada.