Europsko statističko natjecanje (ESC)

Nakon i više no uspješno provedenog prvog izdanja, Državni zavod za statistiku i ove školske godine nastavlja s organizacijom Europskoga statističkog natjecanja (ESC) namijenjenog srednjoškolcima.
Tim povodom u Tehničkoj školi Daruvar organizirano je predstavljanje Statističke olimpijade za zainteresirane učenike i nastavnike.  Fotografije…
ESC je natjecanje koje organiziraju Eurostat i brojni europski nacionalni statistički uredi radi promicanja statističke pismenosti među srednjoškolcima. Sastoji se od dvije faze – nacionalne, poznatije pod nazivom Statistička olimpijada, i europske, koje će se održati tijekom tekuće školske godine. U Hrvatskoj je u organizaciji Državnog zavoda za statistiku prvi put održano u školskoj godini 2017./2018.
Prošlogodišnjih više od 1500 sudionika i 520 prijavljenih ekipa pokazatelj su uspješnosti projekta, ali i poziv svim zainteresiranima da nam se i ove godine pridruže i sudjeluju u što većem broju. Vaš i naš prošlogodišnji angažman rezultirao je time da je upravo Hrvatska bila smještena na prvom mjestu po broju prijava na 100 tisuća stanovnika, ali i na broj srednjoškolaca.
Stoga srednjoškolci i nastavnici, ovog puta ne promatrajte natjecanje s tribina, nego uzmite statistiku u svoje ruke i uključite se u ovu olimpijsku utakmicu.

Više: https://olimpijada.dzs.hr