Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“. Javni poziv je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja. Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750.00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2018./19. (od 1.9.2018. do 31.8.2019. godine).
Potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2018./2019. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), koja su Projektom određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist,  instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.
Javni poziv i prilozi koje je potrebno popuniti prilikom prijave nalaze se na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dostupne su putem poveznice:

https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo