Radionice Astronomija To Go i Gastronomska avantura svemirskih putnika

Povodom 10 dana astronomije koji se održavaju deseti puta od 5.-14.4.2019. održane su u Tehničkoj školi Daruvar radionice Astronomija To Go 10.4.2019. i Gastronomska avantura svemirskih putnika 12.4.2019.
Na radionici Astronomija To Go učenici 4.PT razrednog odjela imali su priliku upoznati se s različitim IKT alatima pomoću kojih mogu pratiti različita astronomska događanja, kako se aktivno uključiti u svijet astronomije, kako postati tragač za novim planetama, gdje pristupit e-literaturi i ostalim alatima dostupnim za upoznavanje svemira. Na radionici učenici su zakoračili u virtualnu stvarnost, te su se po prvi puta otisnuli u daleke i nepoznate galaksije.
Radionica Gastronomska avantura svemirskih putnika održana je za učenike 1.K razrednog odjela. Učenici su mogli vidjeti kako izgleda Međunarodna svemirska postaja, što rade i kako žive astronauti koji na njoj borave. Ovom prilikom poseban fokus bio je na hrani koju astronauti konzumiraju za vrijeme svojeg boravka u svemiru. Kako bi se što više tematski približili svakodnevnoj prehrani astronauta, učenici su pripremili obrok sličan onome što se priprema posebno za posade ISS-a koristeći dostupne namirnice.  Fotografije…
Radionice je održala nastavnica Dunja Županić.