Dan Tehničke škole Daruvar

Čestitam Dan škole svim učenicima i djelatnicima Tehničke škole Daruvar uz prigodan tekst koji je napisala profesorica Anita Cigut.
Ravnateljica Sanja Klubička
Dragi učenici,
3. studenoga dan je kada proslavljamo Dan Tehničke škole Daruvar, kada s veseljem gledamo u prošle dane, ponosni zbog svega što smo svakodnevno u trudu postigli, prisjećamo se sabranih plodova našega zalaganja i učenja, sazrijevanja i izgrađivanja osobnosti i ljudskih vrijednosti, ali osvješćujemo i puteve budućega napretka.
Ove godine suočeni smo s drukčijim okolnostima – pandemijom – koja mijenja naše planove, preusmjerava naše postupke, no uči nas da u životu nije sve kako bismo željeli, da na mnoge stvari ne možemo utjecati, a planovi se moraju prilagođavati.
No, cilj našega zajedničkoga rada ostaje isti, bez obzira u kakvim okolnostima bili : svakodnevno učiti i biti pošteni i odgovorni ljudi.
Ovo vrijeme uči nas i oprezu, uči nas o krhkosti ljudskoga života i stoga opominje da život treba živjeti dostojanstveno i ispunjeno ljudskim vrlinama, izoštrene osobne i profesionalne odgovornosti. Stoga budite svjesni da ćete brzo u život morati stupiti samostalno, a kako vas kompleksnost života ne bi slomila, obrazujte se pod nadzorom svojih profesora, roditelja, svih vaših starijih, cijenite njihovo mišljenje i iskustvo jer svijet nasljeđujete izgrađenoga upravo trudom prethodnih generacija.
Ne zaboravite da je znanje moć, da nema ništa jače od čovjeka koji zna i da je znanje jedino što je naša neotuđiva imovina, a poštenje i plemenitost vječne i neporecive ljudske osobine.
Naša budućnost ste vi – mladi ljudi – obrazovani , kreativni, kritični, samopouzdani, ambiciozni, ali i odgovorni i samokritični, koji trebaju izgrađivati naše društvo na temeljima stečenoga.
Ne zaboravite da jednoga dana u život i rad možete samostalno „poletjeti“  samo ako ste „letjeti“ naučili, zato učite i radite bez obzira u kakvim okolnostima sada bili.
Pjesnik Sergej Aleksandrovič Jesenjin rekao je : U oluji i buri kraj nedaća svih, ostati  nasmijan, vedar i tih najveća je umjetnost na svijetu.
Neka vas u svemu vode najčišći ljudski ideali: ljubav, istina, poštenje i rad.
Sretan vam Dan škole i sretno vam i zdravo u ovoj nastavnoj godini!
Nova odličja za rođendan Tehničke škole Daruvar