24. Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2021.

Od 17. do 18. svibnja 2021. održana je 24. državna razina Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola u potpunosti online. Sudjelovalo je 40 škola s učeničkim ekipama sastavljenim od tri učenika, ukupno 120 učenika.
Školu su predstavljali učenici Jan Frelih, Tin Gladoić i Karlo Nebřenski, mentorice učenicima su GLOBE voditeljice Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek.
Jan, Tin, Karlo, te Martina, Darma i Dora učenice OŠ V. Nazor Virovitica predstavili su zajednički istraživački projekt Grade moj, što uradi Toplici i Ođenici?

U kategoriji POZNAVANJA GLOBE SADRŽAJA sudjelovale su ekipe iz 23 osnovne i 17 srednjih škola. Rješavali su zadatke u sustavu MOOC. Zadacima se provjeravalo čitanje (interpretacija) zemljovida i satelitskih snimaka, poznavanje i razumijevanje GLOBE protokola, objašnjenja postupaka pri elementarnim GLOBE mjerenjima te tumačenje dobivenih rezultata i poznavanje GLOBE Observera.
U kategoriji SMOTRE ISTRAŽIVAČKIH PROJEKATA, ekipe iz 39 škola predstavile su ukupno 34 projekta (neke su škole imale zajedničke projekte) u četiri usporedne sekcije: atmosfera, voda, pokrov, tlo.