Best in English – online natjecanje iz engleskog jezika

Dana 26. studenog 2021, učenici Tehničke škole Daruvar i ove su godine sudjelovali u međunarodnom online natjecanju Best in English u organizaciji Ministarstva obrazovanja Češke Republike.
Fotografije…

U natjecanju istovremeno sudjeluju tisuće učenika od 15 -19 godina iz 25 zemalja i traje 60 minuta. Cilj natjecanja je motivirati učenike da stalno rade na unapređivanju svojih jezičnih vještina i da svoje znanje usporede s vršnjacima iz Europe, ali i zemalja cijeloga svijeta. Ujedno, ova vrsta testa dobra je priprema za državnu maturu. Sam test koji sastavlja Akcent International House Prague testira znanje gramatike, čitanje i slušanje s razumijevanjem na razini B1 do C1 i ukupan broj bodova ove godine je bio 125.
Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 24 učenika – devet učenika iz 4.RT, devet učenika iz 1.RT, troje iz 2MT te po jedan učenik iz 1.MT, 2.PT i 2.RT razreda. Natjecanje je bilo organizirano u dvije grupe učenika u različito vrijeme.
Šest učenika ima preko 80%, a najbolje rezultate su ostvarila dva učenika iz 4.RT razreda s preko 89% riješenosti testa.
Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju i uspjehu koji su postigli! Konačne rezultate za sve sudionike iščekujemo u narednih dva tjedna.
prof. Antonia Varat, prof. Ines Dumančić, prof. Dubravka Sertić i prof. Marijana Spajić