Međunarodno natjecanje ROBO 2021

Danas se održava međunarodno natjecanje ROBO 2021 u kojem sudjeluju učenici i nastavnici Tehničke škole Daruvar.
Natjecanje organizira Srednja elektrotehnička strukovna škola Plzen u suradnji sa Sveučilištem zapadne Češke u Plznu, a pod pokroviteljstvom Plzenskog kraja. Fotografije...

Učenici Tehničke škole Daruvar sudjelovali su i prošle godine na ovom natjecanju i osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.
Ove godine se natjecanje zbog epidemioloških mjera održava online, a sastoji se od projektnog zadatka u kojem učenici projektiraju, izrađuju i programiraju robotska kolica (funkcionalnost, dizajn i daljinsko upravljanje) s kojima moraju u što kraćem vremenu i sa što manje pogrešaka proći zadanu stazu.
Na ceremoniji otvaranja, nakon pozdravnih govora domaćina iz Češke Republike, organizatore i sudionike je pozdravio saborski zastupnik za češku manjinu Vladimir Bilek.
Ravnateljica Tehničke škole Daruvar Sanja Klubička također je pozdravila sve sudionike i zahvalila se pozivu za sudjelovanje i na ukazanom povjerenju škole iz Plzena s kojom Tehnička škola Daruvar surađuje od 2013 godine i predstavila je timove Tehničke školu Daruvar:
Nastavnik Krunoslav Kulhavi i učenici Nikola Lončar (3rt) i Matej Golub (3rt)
Nastavnik Tomislav Kral i učenici Goranka Kosinc (4mt) i Filip Tutić (4rt)
Nastavnik Alen Klubička i učenici Mataj Zandona (4mt) i Josip Benjamin Szabo ( 3rt)
Članovi ocjenjivačkog povjerenstva nastavnici Miroslav Tomek i Krešimir Ećimović.
Osoba za tehničku i logističku podršku nastavnik Krešimir Ećimović, te osoba za komunikaciju nastavnik Miro Kligl.