Dan Tehničke škole Daruvar

Dana 4. studenoga 2022. obilježili smo Dan Tehničke škole Daruvar ( 3. studenoga) i 135 godina strukovnog obrazovanja u Daruvaru.
Fotografije…

Učenici osmih razreda OŠ V. Nazor i ČOŠ J. A. Komenskog posjetili su nas u prostorima škole u ulici P. Zrinskog 19 i 30 gdje smo im prezentirali aktivnosti i zanimanja naše škole.
U Kinu 30. svibnja održana je priredba kojom smo obilježili Dan Tehničke škole Daruvar ( 3. studenoga) i 135 godina strukovnog obrazovanja u Daruvaru.
Cijenjene goste, profesore i učenike pozdravio je i gradonačelnik Daruvara gosp. Damir Lneniček, bivši učenik Tehničke škole Daruvar i bivši član Školskoga odbora Tehničke škole Daruvar. Ravnateljica Sanja Klubička predstavila je višegodišnji rad Tehničke škole Daruvar, a prikazan je i videoprilog o dosadašnjim učenicima Tehničke škole Daruvar i njihovim iskustvima i savjetima sadašnjim i budućim učenicima koji su snimile profesorice Dubravka Sertić i Snježana Horak.
Prisjetili smo se što smo ostvarili prošle školske godine, ali i zabavili izvedbama naših vrijednih učenika. Zabavili su nas i naši gosti – učenici Gimnazije Daruvar i Ekonomske i turističke škole Daruvar.
Priredbu su vodile Nikol Vaclavek i Dora Džonlić, učenice Tehničke škole Daruvar.
Učenica Lorena Božić sudjelovala je svojim literarnim uratkom Mašta kojim je prošle školske godine sudjelovala na županijskom natjecanju Lidrano ( mentorica joj je profesorica Katja Husak ), a učenica Lucija Sigl kazivala je stihove Antuna Gustava Matoša.
Učenik 3. rt razreda Tehničke škole Daruvar Alexander Gustovarac, koji je i učenik 3. razreda srednje Glazbene škole Brune Bjelinskog u klasi profesora Tomislava Milića,
oduševio nas je svojom klavirskom izvedbom, a to su učinili i grupa Venera čiji su članovi : Tara Andrijević – 1. A Gimnazija Daruvar
Franka Boroš – 4. H Ekonomska i turistička škola Daruvar
Jan Sacher i Filip Ileš – 4. B Gimnazija Daruvar.
Naše glazbene gošće bile su i učenice Gimnazije Daruvar Lucija Prenosil i Ariana Majvald koje su nas oduševile pjevajući pjesmu Jesen u meni. Pratili su ih učenici naše škole Jan Ulovec, 4. MT razred i Noel Špićak, 3. EL razred, Lukas Devald, 2. MT i Alexander Gustovarac, 3. rt razred.
Svojim glazbenim izvedbama sudjelovali su i razveselili nas članovi Gradske limene glazbe Daruvar 1922. i njihov voditelj i dirigent Danijel Rajković među kojima se nalazi i veliki dio učenika Tehničke škole Daruvar.
Našoj školi i svim našim profesorima i učenicima želimo još mnogo uspješnih godina.
Priredbu su pripremili profesori Goran Repinc i Anita Cigut.
Anita Cigut, prof.