ERASMUS+ projekt: „Turn off the lights, turn on the stars

Drugi zajednički trening u sklopu ovog projekta održan je od 15.5. – 18.5.2022. na području Međunarodnog parka tamnog neba „Albanyà, u Španjolskoj“. Iz Tehničke škole Daruvar sudjelovali su: ravnateljica Sanja Klubička, te nastavnici, Antonia Varat, Dunja Županić i Goran Repinc.

Svi sudionici ovog projekta surađivali su na zajedničkom cilju: Kako obrazovati buduće generacije da budu ekološki osviještene, učili su upotrebljavati razne alate za smanjenje svjetlosnog onečišćenja koji su dostupni za rad s učenicima, te kako ovu temu ugraditi u naše svakodnevne školske rutine. Nastavnici su sudjelovali na radionicama, provodili su programske elemente na interaktivan način, kreirali su zajedničku E-Twinning platformu za rješavanje kooperativnih zadataka iz ove domene, sudjelovali su u prezentaciji rada zvjezdarnice Albanyà, proučavanju noćnog neba i promatranju Sunca i kao posebna astronomska poslastica imali su priliku promatrati potpunu pomrčinu Mjeseca.

Partneri na ovom projektu su kao nositelj Grad Daruvar s međunarodnim parkom tamnog neba „Vrani kamen“, strukovne škole Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium, Eger, Mađarska s međunarodnim parkom tamnog neba „Bükk“, Institut Alexandre Deulofeu, Figueres, Španjolska s međunarodnim parkom tamnog neba Albanyà, Tehnička škola Daruvar i tvrtka Lunar iz Ludbrega iz Hrvatske.

Fotografije…
Radio Daruvar Drugi trening Erasmus+ projekta: Turn off the lights, turn on the stars!
Mojportal Predstavnici Grada Daruvara i Tehničke škole posjetili park tamnog neba u Španjolskoj
Zvono.eu Daruvarčani u Španjolskoj