ERASMUS+ projekt: „Turn off the lights, turn on the stars“

Prvi zajednički trening u sklopu ovog projekta održan je od 24.4. – 27.4.2022. u Egeru, u Mađarskoj. Iz Tehničke škole Daruvar sudjelovali su: ravnateljica Sanja Klubička, te nastavnici, Antonia Varat, Dunja Županić i Goran Repinc.
Svim sudionicima pobliže je predstavljena tema projekta – zaštita od svjetlosnog onečišćenja – kroz mnogobrojna predavanja i radionice. U sklopu programa organiziran je posjet Felsőtárkány edukacijskom centru, te posjet nedavno otvorenom astronomskom centru Bükk, koji je u ovom momentu najsuvremeniji takav objekt u Europi.
Ovom prigodom dogodio se i važan susret predstavnika međunarodnih parkova tamnih neba iz Mađarske – IDSP „Bükk“, Richard Novak , Španjolske – IDSP „Albanyà“, Pau Bosh i Hrvatske – IDSP „Vrani kamen“, Dunja Županić, a koji su ujedno i dio ovog ERASMUS+ projekta.
Od strane partnera ovog projekta, tvrtke Lunar iz Ludbrega, predstavljen je najnoviji, najnapredniji sve-u-jednom VR sustav do sada s pripadajućim softwarima.
Partneri na ovom projektu su kao nositelj Grad Daruvar s međunarodnim parkom tamnog neba „Vrani kamen“, strukovne škole Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium, Eger, Mađarska s međunarodnim parkom tamnog neba „Bükk“, Institut Alexandre Deulofeu, Figueres, Španjolska s međunarodnim parkom tamnog neba Albanyà, Tehnička škola Daruvar i tvrtka Lunar iz Ludbrega iz Hrvatske.
Fotografije…