Studijski posjet u Bavarsku

U sklopu uspostave RCK Čakovec u okviru projektnih aktivnosti suradnje i razmjene iskustva s međunarodnim centrima koji djeluju u strukovnom obrazovanju realiziran je dvodnevni studijski posjet u Bavarsku  28. i 29. ožujka 2022. nastavnika iz Tehničke škole Čakovec, Strojarske i prometne škole Varaždin, Srednje škole Oroslavlje, Srednje škole Krapine i Tehničke škole Daruvar.
U Njemačkoj se posjetila srednja strukovna škola Werner-von-Siemens-Schule – Staatliche Berufsschule Cham u Chamu (Home – Staatliche Berufsschule Cham (berufsschule-cham.de) Škola između ostalog obrazuje mehatroničare i metalske tehničare. Težište je na obrazovanju mehatronike. Pored škole nalazi se kampus koji također ima težište na mehatronici ali i na umjetnoj inteligenciji. 
Drugi se dan obišla strukovna škola i viša tehnička škola  Karl-Peter-Obermaier-Schule (Karl-Peter-Obermaier Schule – Startseite – Karl-Peter-Obermaier Schule Passau (bspa.de)) koji obrazuju i strojarske tehničare – 6. stupanj obrazovanja u Passau. Škola ima oko 2600 učenika različitih zanimanja. 
Fotografije…