Kreativni natječaj u sklopu projekta Generacija NOW 2022./2023.

Oba poslana rada Tehničke škole Daruvar su među 7 najboljih u srednjoškolskoj skupini Izradi! weba za natječaj “Zelene tehnologije” i pozvani su na hackaton i završnu izložbu.
12.6.2023. u Zagrebu održat će se završni događaj na kojemu će se održati hackaton i birati najbolji radovi.

Reciklator vlage, učenici Luka Zeman, David Vacka, Dragan Kojadinović, mentor Alen Klubička, ing.
https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/reciklator-vlage/

Klicomat, učenici Mateo Havliček, Filip Ježek, Jan Kligl, mentor Miro Kligl, ing.
https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/klicomat/

Zvono.eu Oba daruvarska rada, Reciklator vlage i Klicomat, među sedam najboljih!
mojportal.hr Reciklator vlage i Klicomat daruvarske Tehničke škole rasturio na kreativnom natječaju

Završio je nagradno kreativni natječaj u sklopu projekta Generacija NOW 2022./2023. Tema natječaja je bila Zelene tehnologije, a natječaj je trajao od 25. travnja 2023. do 21. svibnja 2023. godine.
Tim Instituta za razvoj i inovativnost mladih obradio je glasove i objavio rezultate glasova korisnika Izradi! weba za natječaj “Zelene tehnologije”. Možete ih pogledati ovdje.
U rezultatima su svi projekti raspoređeni po broju glasova u rangovima za svaku dobnu skupinu. Ukupno smo zaprimili 123 rada, a njih 119 je ušlo u proces glasanja (preostali nisu imali poveznicu s temom natječaja).
Od svih radova izabrali smo 4 najbolja u mlađoj osnovnoškolskoj dobnoj skupini (1. – 4. razred OŠ) i po 7 najboljih u starijoj osnovnoškolskoj (5. – 8. razred OŠ) i srednjoškolskoj skupini koje pozivamo na hackaton i završnu izložbu.
Dodatno, u prilogu je i popis od 60 ustanova (u kojem je Tehnička škola Daruvar) koje su imale najveći broj glasova korisnika Izradi! weba koje će zaprimiti financijsku donaciju koju mogu iskoristiti za dodatno unapređenje svojih radova i/ili kupnju dodatne opreme. Donacije će izvršiti HT, a detaljnije informacije ćemo javiti uskoro.
Tim Instituta za razvoj i inovativnost mladih zahvaljuje još jednom svima koji su sudjelovali u projektu u ovoj školskoj godini i želimo ovim putem istaknuti da smo iznenađeni kvalitetom i kreativnošću vaših timova i njihovih projekata!