Projekt – Struka struci

15.05.2023. smo bili u Zagrebu u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi Zagreb, gdje smo sudjelovali u projektu “Struka struci”. U projektu su učenici Tehničke škole Daruvar, smjer instalater grijanja i klimatizacije predstavili svoju struku budućim automehatroničarima, a automheatroničari su predstavili svoju struku nama.
Fotografije…

Nakon samog predavanja uslijedio je kratki kviz u Kahoot-u gdje su učenici pokazali koliko su toga naučili iz samog predavanja.
Nakon kviza učenici iz Daruvara su pokazali kako se zavaruju PP-R cijevi, kako se režu i leme bakrene cijevi, objasnili dijelove radijatora te kako se vrši sami postupak spajanja i postavljanja cijevi za grijanje. Nakon demonstracije, učenici automehatronike okušali su se u istome. Iza toga uslijedio je obilazak škole gdje su učenici vidjeli auto praktikume u kojima automehaničari uče svoju struku.
Ovim putem učenici su se međusobno upoznali, upoznali struke te razmijenili iskustva stečena u školovanju.
Također su nam predstavili i novi fakultativni predmet Škola i zajednica (ŠiZ) koji se od ove godine provodi u njihovoj školi Objasnili su nam kako i zašto su se odlučili za ovaj novi predmet, kao i način na koji se predmet provodi i čime se bave na tom predmetu.
Projekt su dogovorile i provele: Katarina Ćaćić – Elektrostrojarska obrtnička škola Zagreb i Ana Babić – Tehnička škola Daruvar.