Earth Hour 2024: Učenje o zaštiti planeta

U sklopu globalne inicijative Earth Hour 2024, naša škola je organizirala niz edukativnih aktivnosti za učenike 3. i 4. PT razreda. Cilj je bio potaknuti svijest o važnosti zaštite Zemlje i upoznati učenike s problemom svjetlosnog onečišćenja.
Učenicima je kroz interaktivna predavanja nastavnica Dunja Županić predstavila međunarodnu inicijativu Earth Hour. Objašnjeno im je što ona znači, kako I kada se provodi i zašto je važno sudjelovati u njoj. Istaknuta je važnost uštede energije i goriva te smanjenja emisija stakleničkih plinova, a time i doprinosa borbi protiv klimatskih promjena.
Osim toga, učenici su upoznati s problemom svjetlosnog onečišćenja. Predstavljene su im negativne posljedice prekomjerne upotrebe umjetne rasvjete na okoliš, zdravlje ljudi i životinja. Istaknuta je važnost pravilne upotrebe rasvjete i korištenja energetski učinkovitih rješenja.
Održavanjem edukativnih aktivnosti o Earth Houru 2024., naša škola je dala doprinos podizanju svijesti o važnosti zaštite planeta. Učenici su stekli vrijedna znanja i vještine te su motivirani da u svom svakodnevnom životu donose odluke koje doprinose očuvanju prirode.
Naš planet Zemlja, naš jedini dom suočen je s brojnim izazovima. Klimatske promjene, zagađenje i nestanak prirodnih resursa samo su neki od problema s kojima se suočavamo. 
Svaki mali korak je važan! Uključite se u aktivnosti zaštite Zemlje i budite dio promjene!
Zajedno možemo učiniti Zemlju zdravijom i ljepšom planetom za sve!
Fotografije…