MathOS cup

U Tehničkoj školi Daruvar je 2.2.2024. online proveden 1. krug ekipnog natjecanja učenika srednjih škola MathOS cup u sekciji matematika.
Fotografije…

Nositelj organizacije su Fakultet primjenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku, III. Gimnazija Osijek i Gimnazija Požega, uz podršku Udruge matematičara Osijek.
U konkurenciji najjačih matematičkih gimnazija u Hrvatskoj sudjelovalo je 10 naših ekipa po 3 učenika iz 1.rt, 1.mt, 2.rt, 4.rt, 4.mt, 4,pt i 4.el.
Od 3 ekipe iz prvih razreda najbolje plasirana je ekipa ROKO (42.mjesto od 60), iz drugog razreda ekipa Jazavci (18.mjesto od 58), a iz četvrtih ekipa EMA – 4.pt (38. od 53).
U drugi krug MathOS cupa pozvano je po 7 najboljih ekipa iz svake kategorije, a taj plasman Fakultet primijenjene matematike i informatike u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća osigurava maksimalni broj bodova za upis na Prijediplomski studij Matematike i Matematike i računarstva. Nadamo se da će ovo natjecanje, za koje je škola uplatila kotizaciju 7€ po ekipi, u buduće motivirati barem ovoliko učenika.