Međunarodni tjedan tamnog neba 2024.

Tehnička škola Daruvar obilježava Međunarodni tjedan tamnog neba 2024.
Tijekom Međunarodnog tjedna tamnog neba, International Dark Sky Week Tehnička škola Daruvar je organizirala niz edukativnih aktivnosti kako bi podigla svijest o važnosti očuvanja tamnog neba i smanjenja svjetlosnog onečišćenja.
Fotografije…

Nastavnica Dunja Županić održala je inspirativno predavanje o Suncu i potpunoj pomrčini Sunca koja se dogodila 8. travnja 2024. godine. Predavanje je bilo usmjereno na učenike 4. PT razreda, koji su imali
priliku naučiti o ovim nebeskim fenomenima i njihovom utjecaju na Zemlju.
Učenica Lorena Božić, također iz 4. PT razreda, održala je predavanje za svoje razredne prijatelje na temu poremećaja cirkadijalnog ritma pod nazivom “Zašto ne spavaš?”. Njezino predavanje otvorilo je diskusiju o problemima koje svjetlosno onečišćenje može uzrokovati na zdravlje i dobrobit ljudi.
Dodatno, Lorena je pripremila i predavanje za učenike 3. PT razreda o životu i izumiranju krijesnica, ističući važnost očuvanja prirodnih staništa i smanjenja svjetlosnog zagađenja koje ugrožava ove osjetljive vrste.
Ove aktivnosti su doprinijele povećanju svjesnosti učenika o važnosti tamnog neba i potrebi zaštite našeg noćnog okoliša. Tehnička škola Daruvar ponosno nastavlja s promicanjem ove važne ekološke teme.