Posjet Tehničkoj školi Vysoke Myto

Po pozivu Jitke Jiskrove ravnateljice Tehničke škole Vysoke Myto u posjetu njihovoj srednjoj školi od 17.4.-19.4.2024. bili su nastavnici Libuška Klubičko-Palatinuš, Miro Kligl, Dalibor Hašpl, Sandra Milek i ravnateljica Sanja Klubička.
U posjetu smo obišli prostore škole, upoznali se s njihovim školskim sustavom, obišli smo praktikume u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu i razmijenili iskustva s češkim nastavnicima i učenicima.

Fotografije…

Tehnička škola Vysoke Myto obrazuje trogodišnja zanimanja automehaničar, autolimar, autolakirer, tapetar, alatničar, bravar i serviser-mehaničar poljoprivrednih strojeva i opreme. Od četverogodišnja zanimanja obrazuju prometne tehničare, CNC tehničare-mehaničare, računalno grafičke tehničare u strojarstvu. U sklopu škole nalazi se i đački dom, radionice za praktičnu nastavu i autoškola.
Uvidjevši da ovi kontakti imaju potencijala za pripremu novog Erasmus projekta, napravili smo i diseminaciju našeg Erasmus + projekta Ugasimo svjetla, upalimo zvijezde / Turn off the lights, turn on the stars. Cilj projekta je podizanje svjesnosti kod nastavnika i učenika o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, zaštite tamnog noćnog neba od svjetlosnog onečišćenja i poticanje održive zaštite okoliša. Objasnili smo im na koji način je projekt proveden, s kojim smo partnerima radili na projektu i na koji način, kako izgledaju školski sustavi u Hrvatskoj, Mađarskoj i Španjolskoj, koje smo ciljeve kroz projekt postavili i na koji način smo ih dosegli, te razmijenili iskustva u provedbi projekata.
Dogovorili smo da se zajedno prijavimo na novi ciklus Erasmus+ projekata i potpišemo sporazum o suradnji.