Državno natjecanje učenika instalatera grijanja i klimatizacije

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku održano je 20. državno natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Iz naše škole sudjelovali su učenici 3.s Nikola Dejković i Darijo Pružinac te mentori nastavnici Zdravko Sikora i Dalibor Hašpl.  Fotografije…

Prvi dan (ponedjeljak 16.4.2018.):
Nakon službenog okupljanja i prijave natjecatelja slijedilo je otvaranje natjecanja, izvlačenje zaporki i brojeva radnih mjesta te sastavljanje prosudbenih povjerenstava. Predstavnik naše škole, nastavnik-mentor , Zdravko Sikora odabran je za člana žalbenog povjerenstva.
U vremenu od 11-13 sati učenici su imali izradu praktičnog uratka. U zadanom vremenu učenici nisu uspjeli otkloniti nedostatak najednom koljenu te su ocijenjeni minimalnim brojem bodova iako je rad u zadanim mjerama bio točan i estetičan.
Nakon objave privremenih rezultata učenici i mentori organizirano su otišli na razgledavanje povijesnih znamenitosti grada Šibenika.

Drugi dan (utorak 17.4.2018.):
U vremenu od 9 – 11 sati učenici su odradili teorijski dio – rješavanje testa znanja.
Proglašenje rezultata i zatvaranje natjecanja obavljeno je od 14 – do 15 sati.

Učenik Darijo Pružinac je ostvario 32,5/35 bodova, a Nikola Dejković 29/35 što je 5. odnosno 10. mjesto teorijskog dijela natjecanja odnosno ukupno 4. ekipno mjesto teorijskog dijela. No zbog pravila ukupnog bodovanja učenici su konačno na 11. mjestu.
Tijekom natjecanja učenika nastavnici su prisustvovali prezentacijama tvrtki TEČE, VARGON i HARREITHER te su ostvarili kontakte i dogovorili moguće prezentacije i donacije.