Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola 2019.

U OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica održana je 15. ožujka 2019. godine Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola Međužupanijskog centra Daruvar.  U ugodnoj i radnoj atmosferi šezdesetak sudionika, učenici i GLOBE voditelji iz 8 škola iz Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije prezentiralo je rad škole u GLOBE programu u protekloj godini.
Tri škole su bile prijavljene kao promatrači.  To  su  OŠ Voćin, OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica.
Ravnatelj Ivica Tomljanović, prof. i ravnateljica Tehničke škole Daruvar, voditeljica MŠ Centra Daruvar Sanja Klubička, dipl. ing. pozdravili su nazočne, a zbor OŠ IBM otpjevao je himnu i pjesmu “Nek svud ljubav sja” pod vodstvom Ines Viljevac, dipl. uč. Nakon toga su ekipe škola prezentirale rad. Ova smotra je prilika da se učenici i GLOBE voditelji druže i  izmjene iskustva u radu.  Naše GLOBE škole vrijedno rade svaku godinu, prikupljaju podatke o okolišu i promoviraju svoj rad  u Hrvatskoj i šire, uključuju su u svjetske i europske kampanje praćenja stanja okoliša.
Tehničku školu Daruvar predstavljali su učenici:  Karlo Stranjik, Elio Šepl i Luka Feher, mentorice Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek.

Popis škola pozvanih na Državnu razinu smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2019.