ERASMUS+ KA1 „Europska mobilnost – obrazovanje, iskustvo i praksa“

Od 2.5. do 13.5.2022. u sklopu projekta ERASMUS + KA1 „Europska mobilnost- obrazovanje, iskustvo i praksa“ u Tehničkoj školi Daruvar boravili su učenici iz Slovačke iz SOŠ Handlová. Dva učenika prvog razreda i tri učenika trećeg razreda zanimanja tehničar za mehatroniku (Gaman Dušan, Čižnárová Ema, Ranuša Tomáš, Herega Samuel, Vrábel Machal) zajedno sa dvije nastavnice (Michalovičová Alena i Labanczová Eva) boravili su u Tehničkoj školi Daruvar.
Fotografije…

Sudjelovali su na:
– radioničkim vježbama 3.mt i 4.mt razreda kod nastavnika Mire Kligla s kojim su
proveli najviše vremena,
– vježbama iz vođenja računalnih procesa u 4.mt kod nastavnika Miroslava Tomeka,
– vježbama iz obnovljivih izvora energije u 4.mt kod nastavnika Maria Havraneka,
– vježbama iz pneumatike i elektropneumatike u 3.mt kod nastavnice Libuške Klubičko-
Palatinuš,
– vježbama iz robotike u 4.mt kod nastavnika Tomislava Krala,
– vježbama iz PLC-a i mikroupravljača u 3.mt kod nastavnika Dine Raisa,
– vježbama iz numerički upravljanih strojeva kod nastavnika Dalibora Hašpla.
Posjetili su obiteljsku kuću nastavnika Juraja Horaka gdje su vidjeli upravljanje i regulaciju i obnovljive izvore energije.
Zajedno sa sudionicima Erasmus+ projekta 21st century entrepreneurschip posjetili su Ludbreg.
Bili su u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu gdje je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022. gdje su se učenici Tehničke škole Daruvar plasirali u osam disciplina (Vožnja motornog vozila, Prometna tehnologija, Električne instalacije, Robotika, Administriranje IT sustava, CNC i CAD/CAM tehnologije, Automehatronika i Kućne instalacije).
Zajedno s učenicima 3.mt razreda bili su u Lipiku u tvrtki Studenac d.o.o. gdje ih je dočekala voditeljica proizvodnje Vesna Tomac Vumanović zajedno s direktorom Mariánom Šofčovičem. Učenici su mogli vidjeti elektropneumatiku, hidrauliku, robotiku i elektroniku uživo i povezati svoje do sada stečeno znanje sa pravim pogonom.
Posjetili su tvrtku SAB radi CNC strojeva, robotske ruke i troosnog mjernog sustava.