ERASMUS+ projekt: „Turn off the lights, turn on the stars“

Treći zajednički trening u sklopu ovog projekta održan je od 6.6. – 9.6.2022. u Daruvaru.
Fotografije…

Od strane Tehničke škole Daruvar, a kroz dva izlaganja, nastavnica Antonia Varat sve je sudionike povela kroz vremeplov dosad odrađenih aktivnosti u projektu kroz prethodne treninge, a zatim je prezentirala rad i uspjehe učenika i nastavnika naše škole.
Ovom prilikom pobliže smo se upoznali s Međunarodnim parkom tamnog neba “Vrani kamen”, procesom apliciranja za IDA certifikat i problemom svjetlosnog onečišćenja kroz prezentaciju i star party na lokaciji u režiji nastavnice Dunja Županić, gdje smo uživali u pogledu na prekrasno zvjezdano nebo.
eTwinning nastavnici su na ovom treningu još jednom iskoristili priliku za dogovor, razmjenu ideja i materijala vezanih za buduće aktivnosti koje će provoditi u svojim školama tokom iduće školske godine, a koje će biti vezane za temu projekta – svjetlosno onečišćenje.
Od strane partnera ovog projekta, tvrtke Lunar iz Ludbrega, Robert Majhen predstavio je najnoviji software koji razvija specijalno za potrebe projekta, a koji će koristiti učenici i nastavnici svih škola uključenih u ovaj ERASMUS+ upotrebnom najnaprednijeg sve-u-jednom Virtual Reality (VR) sustava.
Iz Tehničke škole Daruvar sudjelovali su: ravnateljica Sanja Klubička, te nastavnici, Antonia Varat, Dunja Županić i Goran Repinc.
Partneri na ovom projektu su kao nositelj Grad Daruvar s međunarodnim parkom tamnog neba „Vrani kamen“, strukovne škole Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium, Eger, Mađarska s međunarodnim parkom tamnog neba „Bükk“, Institut Alexandre Deulofeu, Figueres, Španjolska s međunarodnim parkom tamnog neba Albanyà, Tehnička škola Daruvar i tvrtka Lunar iz Ludbrega iz Hrvatske.