7. Dani strukovnih nastavnika

Od 21.3. do 23.3.2023. u Šibeniku u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održani su 7.Dani strukovnih nastavnika na koje su pozvani svi voditelji županijskih stručnih vijeća, međužupanijskih stručnih vijeća ASOO i AZOO, i nastavnici općeobrazovnih predmeta.
Fotografije…

Također su bili prisutni predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, i to predsjednica sindikata Nada Lovrić i glavni tajnik Jere Bilan. Tema je bila: Primjena modularnih strukovnih kurikuluma.
7. Dani strukovnih nastavnika počeli su uvodnim pozdravom ravnatelja ASOO, Mile Živčića. Ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Momir Karin također je pozdravio prisutne. Uslijedilo je plenarno predavanje: Od kvalitetne nastave prema kompetencijama učenika u strukovnom obrazovanju: uloga modularne nastave (Morena Kolundrović, Filozofski fakultet Split i Vesna Anđelić, pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja u ASOO). Nakon toga plenarno predavanje: Psihologija promjene (Renata Barić, Kineziološki fakultet Zagreb). Jedan cijeli dan održavale su se sektorske radionice gdje se ukazalo na to da se ishodi učenja geografije, povijesti, kemije, biologije mogu involvirati u neki od strukovnih modula. Posljednji dan bilo je plenarno predavanje Strukovno obrazovanje u Europi (Nino Buić, pomoćnik ravnatelja za europske poslove, međunarodnu suradnju i projekte iz ASOO), Izvješće iz radionica (Lidija Novosel, viša stručna savjetnica za učenike s posebnim potrebama u ASOO i Mia Ožić, viša savjetnica za kemiju u AZOO), Okrugli stol (moderator Vesna Anđelić, pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja u ASOO) te Evaluacija i zatvaranje (Mile Živčić, ravnatelj ASOO). Iz Tehničke škole Daruvar na 7. Danima strukovnih nastavnika bila je nastavnica Libuška Klubičko-Palatinuš koja je ujedno i voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća strojarstva, brodogradnje i metalurgije za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku županiju.