GLOBE

Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2024. – Centar Daruvar

Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola Centar Daruvar održana je u utorak, 9.4.2024. u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica.
Na smotri su sudjelovale škole iz Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije. Učenici Nataša Grujić, Ivan Hušek i Karlo Mlinarić, mentorica Sandra Milek predstavnici su GLOBE skupine Tehničke škole Daruvar i na smotri su predstavili rad škole u protekloj godini. Mjerenja su provodili u području atmosfere, hidrologije, pedologije i fenologije, te su prikazali korištenje podataka i suradnju sa školama i institucijama.
Prihvaćen je istraživački projekt za Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola nazivom Utvrđivanje optimalnih uvjeta za klijanje kukuruza.
Rezultati Međužupanijske smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar:
1. Tehnička škola Daruvar
2. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica
3. OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica
4. OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje
5. OŠ Eugena Kumičića Slatina
6. OŠ Vladimira Nazora Virovitica
7. OŠ Voćin
Rezultati su poslani državnom povjerenstvu koje će odabrati i pozvati najuspješnije škole na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, koja će se održati u svibnju 2024.
Fotografije…

__________________________

26. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2023.

26. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je u II. Osnovnoj školi Čakovec i Termama Sveti Martin od 15.-17.5. 2023. Na Smotri su sudjelovali učenici Nataša Grujić, Jan Kligl i Karlo Mlinarić, te mentorica Sandra Milek.
Učenici Tehnike škole Daruvar i učenici OŠ V. Nazor Virovitica prezentirali su zajednički istraživački projekt “Što se promijenilo u 20 godina?”. Učenici su uspoređivali podatke minimalne, trenutne i maksimalne temperature zraka te količinu oborine u razdoblju od 1. siječnja 2002. do 31. prosinca 2021. godine u Daruvaru, Virovitici i Bjelovaru, jer se ta tri grada nalaze u zanimljivim i različitim geografskim područjima, Bjelovar – obronci Bilogore, Virovitica – ravnica uz Dravu i Daruvar – smješten u kotlini.
Fotografije…

__________________________

Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola Centar Daruvar

Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola Centar Daruvar održana je u ponedjeljak, 3.4.2023. u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.
Na smotri su sudjelovale škole iz Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije. Učenici Nataša Grujić, Jan Kligl i Karlo Mlinarić, mentorica Sandra Milek predstavnici su GLOBE skupine Tehničke škole Daruvar i na smotri su predstavili rad škole u protekloj godini. Mjerenja su provodili u području atmosfere, hidrologije, pedologije i fenologije, te su prikazali korištenje podataka i suradnju sa školama i institucijama.
Prihvaćen je istraživački projekt koji za državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola pripremaju zajedno s učenicima OŠ V. Nazor Virovitica pod nazivom Što se promijenilo u 20 godina?
Rezultati su  poslani državnom povjerenstvu koje će odabrati i pozvati najuspješnije škole na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, koja će se održati u svibnju 2023.
Fotografije…

__________________________

25. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2022.

25. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je u u Srednjoj školi Čakovec u Čakovcu i Termama Sveti Martin od 10.-12.5. 2022. Na Smotri su sudjelovali učenici Nataša Grujić, Jan Kligl i Karlo Mlinarić, te mentorica Sandra Milek. Na orijentacijskom natjecanju ekipa Tehničke škole Daruvar osvojila je 9. mjesto.
Fotografije…
Radio Daruvar https://www.radio-daruvar.hr/svestrani-tehnicari-u-daruvar-se-vracaju-s-medaljama/

__________________________

Međužupanijska smotra  i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2022. – Centar Daruvar

25.3.2022. održana je online Međužupanijska smotra i natjecanje  hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar (Bjelovarsko-bilogorska županija, Koprivničko-križevačka županija i Virovitičko-podravska županija).
Na Međužupanijskoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar sudjelovalo je šest škola, koje su svoj rad u GLOBE programu prikazale PowerPoint-prezentacijom s glasovnim zapisom.

Prosudbeno povjerenstvo za ocjenjivanje rada škola na Međužupanijskoj smotri  i natjecanju hrvatskih GLOBE škola bili su:

 1. Sandra Milek, predsjednica Povjerenstva, Tehnička škola Daruvar
 2. Darko Herbai, član Povjerenstva, OŠ F.V. Šignjara, Virje
 3. Rajka Avirović Gaća, članica Povjerenstva, OŠ Eugena Kumičića Slatina

Rezultati Međužupanijske smotre  i natjecanja hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar:

Redni broj Naziv škole Bodovi
1. OŠ Eugena Kumičića Slatina 82,81
2. Tehnička škola Daruvar 75,44
3. OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica 67,56
4. OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje 65,72
5. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica 64,94
6. OŠ Josipa Kozarca Slatina 39,72

__________________________

24. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2021.

Od 17. do 18. svibnja 2021. održana je 24. državna razina Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola u potpunosti online. Sudjelovalo je 40 škola s učeničkim ekipama sastavljenim od tri učenika, ukupno 120 učenika.
Školu su predstavljali učenici Jan Frelih, Tin Gladoić i Karlo Nebřenski, mentorice učenicima su GLOBE voditeljice Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek.
Jan, Tin, Karlo, te Martina, Darma i Dora učenice OŠ V. Nazor Virovitica predstavili su zajednički istraživački projekt Grade moj, što uradi Toplici i Ođenici?

U kategoriji POZNAVANJA GLOBE SADRŽAJA sudjelovale su ekipe iz 23 osnovne i 17 srednjih škola. Rješavali su zadatke u sustavu MOOC. Zadacima se provjeravalo čitanje (interpretacija) zemljovida i satelitskih snimaka, poznavanje i razumijevanje GLOBE protokola, objašnjenja postupaka pri elementarnim GLOBE mjerenjima te tumačenje dobivenih rezultata i poznavanje GLOBE Observera.
U kategoriji SMOTRE ISTRAŽIVAČKIH PROJEKATA, ekipe iz 39 škola predstavile su ukupno 34 projekta (neke su škole imale zajedničke projekte) u četiri usporedne sekcije: atmosfera, voda, pokrov, tlo.

__________________________

GLOBE on-line trening

Prvi GLOBE on-line trening – Sjeverna Makedonija & Hrvatska & Slovenija održan je 22. i 23. travnja, 2021. putem aplikacije Zoom.
Jedno od predavačica bila je Sanja Klubička, ravnateljica Tehničke škole Daruvar, te je dala intervju za Makedonsku televiziju.
Video Makedonska televizija

_______________________

Međužupanijska smotra  i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2021. – Centar Daruvar

U ponedjeljak, 22.3.2021. održana je online Međužupanijska smotra i natjecanje  hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar (Bjelovarsko-bilogorska županija, Koprivničko-križevačka županija i Virovitičko-podravska županija).
Na Međužupanijskoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar sudjelovalo je sedam škola, koje su svoj rad u GLOBE programu prikazale PowerPoint-prezentacijom s glasovnim zapisom.
Prosudbeno povjerenstvo za ocjenjivanje rada škola na Međužupanijskoj smotri  i natjecanju hrvatskih GLOBE škola bili su:

 1. Sanja Klubička, predsjednica Povjerenstva, Tehnička škola Daruvar
 2. Sandra Milek, tajnica Povjerenstva, Tehnička škola Daruvar
 3. Darko Herbai, član Povjerenstva, OŠ F.V. Šignjara, Virje
 4. Jasna Razlog Grlica, članica Povjerenstva, OŠ I.B.Mažuranić Virovitica
 5. Marina Nemet, članica Povjerenstva, OŠ V. Nazora Virovitica

Rezultati Međužupanijske smotre  i natjecanja hrvatskih GLOBE škola – Centar Daruvar:

Redni broj Naziv škole Bodovi
1. OŠ Vladimir Nazor Virovitica 88,05
2. OŠ Eugena Kumičića Slatina 85,71
3. Tehnička škola Daruvar 83,41
4. OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje 82,67
5. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica 81,85
6. OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica 81,46
7. OŠ Josipa Kozarca Slatina 46,75

Učenici Jan Frelih, Tin Gladoić i Karlo Nebřenski GLOBE ekipa Tehničke škole Daruvar koja je sudjelovala na Međužupanijskoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola. Mentorice učenicima su Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek.

_______________________

23. Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2020.

Državna razina Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola održala se 30. studenoga 2020. godine on line u sustavu Bioznalac. Pristupile su ekipe iz 23 osnovne i 17 srednjih škola.

_______________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola 2020.

1. listopada 2020. godine održana je virtualna Međužupanijska smotra GLOBE škola, centar Daruvar, koja pokriva Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko-podravsku i Koprivničko-križevačku županiju.
Domaćin smotre bila je OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje (smotra se trebala održati u ožujku ove godine, ali je zbog epidemioloških mjera bila odgođena). Prosudbeno povjerenstvo pregledalo je prezentacije prijavljenih škola i bodovalo njihov rad i kontinuitet mjerenja. Tablicu s bodovima poslali su državnom povjerenstvu koje će napraviti listu škola koje će biti pozvane na državno natjecanje.

Prijavljene škole i poveznice na prezentacije:

 1. Tehnička škola Daruvar
 2. OŠ Josipa Kozarca, Slatina
 3. OŠ Eugena Kumičića, Slatina
 4. OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Virovitica
 5. OŠ Vladimira Nazora, Virovitica
 6. OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje.

Prosudbeno povjerenstvo činili su:

 1. Sanja Klubička, predsjednica Povjerenstva, Tehnička škola Daruvar
 2. Sandra Milek, tajnica Povjerenstva, Tehnička škola Daruvar
 3. Darko Herbai, član Povjerenstva, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje
 4. Jasna Razlog Grlica, članica Povjerenstva, OŠ Ivana Brlić-Mažuranić, Virovitica
 5. Marina Nemet, članica Povjerenstva, OŠ Vladimira Nazora, Virovitica.

____________________________

2020. GLOBE International Virtual Science Symposium

Istraživački rad Zastupljenost invazivnih svojti drveća i grmlja u Daruvaru / Representation of the invasive species of trees shrubs in Daruvar, Autori / Authors: Luka Feher, Karlo Stranjik, Elio Šepl, Mentori / Mentors: Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek je nagrađen na virtualnom simpoziju 2020. GLOBE International Virtual Science Symposium.

Više o Istraživačkom radu Zastupljenost invazivnih svojti drveća i grmlja u Daruvaru možete pročitati ovdje.
Zastupljenost invazivnih svojti drveća i grmlja u Daruvaru
Video povodom Dana planeta Zemlje pogledajte 19 minutu.
Zaključke Međunarodnog virtualnog znanstvenog simpozija GLOBE 2020 možete pročitati ovdje.

____________________________

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, Zagreb 2019.

22. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je u Zagrebu od 15.-17.5. 2019. Na Smotri su sudjelovali učenici Luka Feher, Karlo Stranjik i Elio Šepl, te mentorice Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek. Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Tehničke škole Daruvar prezentirali su zajednički istraživački rad Zastupljenost invazivnih svojti drveća i grmlja u Daruvaru i Virovitici. Fotografije…

____________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola 2019.

U OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica održana je 15. ožujka 2019. godine Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola Međužupanijskog centra Daruvar.  U ugodnoj i radnoj atmosferi šezdesetak sudionika, učenici i GLOBE voditelji iz 8 škola iz Koprivničko-križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije prezentiralo je rad škole u GLOBE programu u protekloj godini.
Tri škole su bile prijavljene kao promatrači.  To  su  OŠ Voćin, OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica.
Ravnatelj Ivica Tomljanović, prof. i ravnateljica Tehničke škole Daruvar, voditeljica MŠ Centra Daruvar Sanja Klubička, dipl. ing. pozdravili su nazočne, a zbor OŠ IBM otpjevao je himnu i pjesmu “Nek svud ljubav sja” pod vodstvom Ines Viljevac, dipl. uč. Nakon toga su ekipe škola prezentirale rad. Ova smotra je prilika da se učenici i GLOBE voditelji druže i  izmjene iskustva u radu.  Naše GLOBE škole vrijedno rade svaku godinu, prikupljaju podatke o okolišu i promoviraju svoj rad  u Hrvatskoj i šire, uključuju su u svjetske i europske kampanje praćenja stanja okoliša.
Tehničku školu Daruvar predstavljali su učenici:  Karlo Stranjik, Elio Šepl i Luka Feher, mentorice Sanja Klubička, Sandra Milek i Andrea Tomašek.

Popis škola pozvanih na Državnu razinu smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2019.

____________________________

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola – Omiš, 2018.

21. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je u Omišu od 7.-9.5. 2018. Na Smotri su sudjelovali učenici Filip Herout, David Stracaboško, Karlo Stranjik i Elio Šepl, te mentorice Sanja Klubička i Sandra Milek. Učenici  OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Tehničke škole Daruvar prezentirali su zajednički istraživački rad Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici.
OŠ Ivane Brlić Mažuranić ViroviticaTehnička škola Daruvar primile su priznanje za iznimno uspješan istraživački projekt Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici prikazan na državnoj Smotri i natjecanju GLOBE škola.
Priznanje…     Istraživački rad      Prezentacija Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici
Fotografije…      Opširnije na web stranici GLOBE Hrvatska

____________________________

Zelena čistka, 20.4.2018.

Povodom dana planeta Zemlje u petak, 20.4. 2018. učenici i nastavnici su sudjelovali u akciji Zelena čistka i čistili na lokaciji Rimske šume.

Oko 900 sudionika iz Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Daruvar, Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca Daruvar, OŠ Vladimir Nazor, ČOŠ Jana Amosa Komenskog Daruvar, Tehničke škole Daruvar, Ekonomske i turističke škole Daruvar, Centara Rudolf Steiner Daruvar, Udruge Korak Dalje Daruvar i Matice umirovljenika Daruvar danas je sudjelovalo u akciji Zelena čistka u kojoj grad Daruvar već tradicionalno sudjeluje nekoliko godina. Okupljanje sudionika započelo je u 10 sati ispred Gradske uprave gdje ih je pozdravila zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi koja je svima zahvalila što će naš grad učiniti još ljepšim.
Sudionici Zelene čistke čistili su na nekoliko lokacija: Rimska park-šuma, okoliš škole, Park A. Jankovića, Julijev park, šetnica uz Toplicu, Trg dr. F. Tuđmana i okoliš Doma zdravlja.
Akcija je održana uz logističku podršku komunalne tvrtke Darkom.

Fotografije… 

____________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Virovitica, 2018.

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola Centar Daruvar održana je u petak 9.3.2018. u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica.
Rad škole u programu GLOBE predstavile su škole iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke. Škole sudionice Međužupanijske smotre su: OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, SŠ Marka Marulića Slatina, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica i Tehnička škola Daruvar, a promatrači su bili OŠ A. N. Gostovinski Koprivnica.
Tehničku školu Daruvar predstavljali su učenici: David Stracaboško, Karlo Stranjik i Elio Šepl, mentorice Sanja Klubička i Sandra Milek.
Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola koja će se održati u svibnju. Fotografije… 

____________________________

Invazivne vrste biljaka na području grada Daruvara

Povodom obilježavanja 11. Tjedna cjeloživotnog učenja održana je terenska nastava. Edukativnom šetnjom učenici 1.rt, 1.pt i 3.mt u pratnji nastavnica su prepoznavali, identificirali, prikupljali podatke o invazivnim vrstama biljaka i obilježavali lokacije rasta ambrozije na području grada Daruvara. Fotografije…

____________________________

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola – Zadar, 2017.

20. Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je u Zadru od 15.-17.5. 2017. Na Smotri su sudjelovali učenici David Stracaboško, Karlo Stranjik i Elio Šepl, te mentorice Sanja Klubička i Sandra Milek. Učenici su prezentirali istraživački rad Utjecaj temperature zraka na temperaturu kolnika. Škola je dobila zahvalnicu za uspješan i kontinuirani rad tijekom 20. godina GLOBE programa. Opširnije…  GLOBE Hrvatska  Fotografije…

____________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Daruvar, 2017.

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola Centar Daruvar održana je u petak 10.3.2017. u Tehničkoj školi Daruvar.
Rad škole u programu GLOBE predstavile su škole iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke. Škole sudionice Međužupanijske smotre su: OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, SŠ Marka Marulića Slatina i Tehnička škola Daruvar, a promatrači su bili škole Gimnazija Petra Preradovića Virovitica i Srednja škola Garešnica.
Tehničku školu Daruvar predstavljali su učenici: David Stracaboško, Karlo Stranjik i Elio Šepl, mentorice Sanja Klubička, dipl. ing. i Sandra Milek, dipl. knjiž.
Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola koja će se držati u svibnju. Fotografije… 

____________________________

Istraživački projekt Aerosoli

____________________________

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, Zadar 2016.

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 10.- 12.5.2016. u Zadru i Zatonu, domaćin je bila OŠ Šime Budinića Zadar. Školu su predstavljali učenici četrvrtog razreda Dominik Janda, Luka Karniš, Ivan Sertić, te učenici prvog razreda Luka Vavra, Karlo Stranjik, Elio Šepl i David Stracaboško i mentorice Sanja Klubička i Sandra Milek.   Fotografije…

____________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Slatina, 2016.

U srijedu, 30. ožujka 2016. godine u  Srednjoj školi Marka Marulića, Slatina  održana je Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2016. Rad škole u programu GLOBE predstavile su škole iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke.
Škole sudionice smotre su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, SŠ Marka Marulića Slatina, Tehnička škola Daruvar, OŠ Vladimir Nazor Virovitica,  OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina i OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.
Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na 19. državnu smotru i natjecanje GLOBE škola koja će se držati u svibnju.
Tehničku školu Daruvar predstavljale su učenici: Dominik Janda, Luka Karniš i Ivan Sertić, mentorice Sanja Klubička, dipl. ing. i Sandra Milek, dipl. knjiž.

____________________________

Stručni skup za voditelje GLOBE programa

14. studenog 2015. održan je tečaj za voditelje GLOBE programa u OŠ Marije Jurić Zagorke u  Zagrebu. Sudionici su bili podijeljeni u 4 skupine prema interesu: meteorologija, pokrov, tlo i voda. Radionice u skupini tlo održale su voditeljice Borjanka Smojver i  Sanja Klubička.

_____________________________

Konferencija povodom 20. godišnjice provođenja programa GLOBE u Republici Hrvatskoj

U petak, 13.11.2015. je u kongresnoj dvorani u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana konferencija u povodu 20. godišnjice GLOBE programa u Republici Hrvatskoj. Uzvanicima su se u svečanom dijelu obratili ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., dr.sc. Viktor Simončić, veleposlanica SAD-a Juliete Valls Noyes i ministar znanosti, obrazovanja i sporta, dr. sc. Vedran Mornar a nakon toga je državna koordinatorica GLOBE programa u RH, dr. sc. Diana Garašić podijelila zahvalnice predstavnicima partnerskih institucija i zaslužnim pojedincima za provedbu i potporu GLOBE programa u Republici Hrvatskoj, između kojih je i Sanja Klubička, voditeljica GLOBE programa u Tehničkoj školi Daruvar.
U umjetničkom dijelu programa nastupio je Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors.
Nakon svečanog dijela, konferencija je nastavljena priopćenjima znanstvenika koji su dugogodišnja znanstvena i stručna potpora provođenju GLOBE programa mr. sc. Janje Milković, dr.sc. Renate Matoničkin-Kepčija, dr. sc. Vladimira Kušana, mr.sc. Marine Grčić, Mladena Matvijeva, dipl. ing.,
GLOBE retrospektivu pripremila je Sanja Klubička, dipl. ing.
Posterskim i usmenim priopćenjima učitelji i nastavnici prenijeli su svoja iskustva iz prakse.

_____________________________

Aerosols in Europe

Tehnička škola Daruvar uključila se u međunarodni projekt Aerosols in Europe.

_____________________________

XVIII. Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola – Daruvar, 2015.

Globe 2015

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 11.- 13.5.2015. u Daruvaru, domaćin je Tehnička škola Daruvar. Sudjelovali su učenici i mentori iz 29 osnovnih i 12 srednjih škola. Svaku školu predstavljala je tročlana ekipe učenika u pratnji mentora. Učenici su se prvi dan predstavili svojim istraživačkim projektima. Drugi dan su sudjelovali u orijentacijskom natjecanju. Treći dan na bazenu Hotela Termal održano je natjecanje Spasimo Zemlju. Prvo mjesto u kategoriji OŠ osvojila je OŠ „Petar Zrinski“ Čabar, a u kategoriji SŠ Tehnička škola Daruvar.
U Restoranu Terasa održano je proglašenje rezultata i svečano zatvaranje Državne smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola.

Prilozi o XVIII. Smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola:
Radio Daruvar   HRT   Radio Daruvar (drugi dan)    Radio Daruvar (treći dan)
Fotografije: 1. dan      2. dan    3. dan

Plakat   Program     Pozvane škole       Karta Daruvara s označenim hotelima   Istraživački projekti       Nagrađeni projekti
Orijentacijsko najtecanje – rezultati

_____________________________

Zelena čistka

U subotu, 25.4.2015. osamdeset učenika i sedam nastavnika sudjelovalo je u akciji Zelena čistka u organizaciji grada Daruvara. Čistili smo prostor oko škole, Rimsku šumu i Cerik.

Opširnije…   Fotografije…

_____________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Veliki Grđevac, 2015.

U srijedu, 25. ožujka 2015. godine u  OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac  održana je Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2015. Rad škole u programu GLOBE predstavile su škole iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke.
Škole sudionice smotre su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, SŠ Marka Marulića Slatina, Tehnička škola Daruvar, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.
Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na 18. državnu smotru i natjecanje GLOBE škola koja će se držati u svibnju.
Tehničku školu Daruvar predstavljale su učenici: Dominik Janda, Luka Karniš i Ivan Sertić, mentorice Sanja Klubička, dipl. ing. i Sandra Milek, dipl. knjiž..Fotografije…

_____________________________

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola – Solin (Trogir), 2014.

Državna smotra i natjecanje GLOBE škola 2014. održana je od 14. do 16. svibnja 2014. u Trogiru, a domaćin je bila Osnovna škola kraljice Jelene, Solin.
Na Smotri školu su predstavljali učenici drugog razreda Dominik Janda, Luka Karniš i Ivan Sertić, te mentorice Sanja Klubička i Sandra Milek.
Tehnička škola Daruvar primila je priznanje za iznimno uspješan istraživački projekt Rijeka Toplica – od izvora do ušća prikazan na državnoj Smotri i natjecanju GLOBE škola.
Opširnije… 

_____________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Virje, 2014.

U utorak, 11. ožujka 2014. godine u  OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje  održana je Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2014. Rad škole u programu GLOBE predstavilo je 1o škola iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke.
Škole sudionice smotre su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, SŠ Marka Marulića Slatina, Tehnička škola Daruvar, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Voćin, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje i OŠ Sokolovac kao promatrač.
Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na 17. državnu smotru i natjecanje GLOBE škola koja će se držati u svibnju.
Tehničku školu Daruvar predstavljale su učenici: Dominik Janda, Luka Karniš i Ivan Sertić, mentorice Sanja Klubička, dipl. ing. i Sandra Milek, dipl. knjiž..


Sudionici Međužupanijske smotre GLOBE škola

Škole pozvane na Državnu smotru i natjecanje GLOBE škola možete vidjeti ovdje.

_____________________________

The Tree Rings project

The Tree Rings Project is a project in the Student Climate Research Campaign. Schools in Norway, The Czech Republic and Croatia will work together with scientists in a two-year project.
U projektu sudjeluje 12 parova škola – twin-schools (škola blizanaca), od čega je osam hrvatskih škola, deset norveških i šest čeških.
Hrvatske su škole uključene u projekt na temelju višegodišnjeg sudjelovanja u provedbi Programa GLOBE i to su: Tehnička škola iz Daruvara, Srednja škola Prelog, Škola za medicinske sestre Vrapče-Zagreb, Privatna klasična gimnazija iz Zagreba, Šumarska i drvodjeljska škola iz Karlovca, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola iz Zadra, Prirodoslovna i grafička škola iz Rijeke te Srednja škola Mate Blažine iz Labina.

The Tree Rings project – opširnije… 
Twin schools
Program Baška  Prezentacija Baška
Radni materijali:  Skeleton Plotting     Student activities   Vladimir Kušan: Where we are?   Dendroclimatology  Carbon Cycle
Tehnička škola Daruvar – prezentacija – The Tree Rings projekt     Uzorci1    Uzorci2
Linkovi:  The Tree Rings   The GLOBE Program  GLOBE Hrvatska
Prezentacija – Norveška – rujan 2013.   Završni izvještaj, 2013.

_________________________________

Državna smotra hrvatskih GLOBE škola – Zadar, 2013.

Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održat će se od 13. do 15. svibnja 2013. u Zadru.
Tehničku školu Daruvar predstavljat će učenice: Eva Nerad, Mia Pitanti i Anamarija Morgenstern, mentorice Sanja Klubička, dipl. ing. i  Sandra Milek, dipl. knjiž.
Opširnije…

_________________________________

Marino Tumpić u Tehničkoj školi Daruvar

Radionicu Misteriji svemira održao je  Marino Tumpić. Učenici su sudjelovali u izradi inačice atmosferske sonde, te je ona pomoću balona punjenog helijem lansirana u nebo iznad Daruvara.
Fotografije

_________________________________

 

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Virovitica, 2013.

 U utorak, 12. ožujka 2013. godine u OŠ Vladimira Nazora Virovitica održana je Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2013. Rad škole u programu GLOBE predstavilo je 1o škola iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke. Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na 16. državnu smotru i natjecanje GLOBE škola koja će se držati u svibnju u Zadru. Tehničku školu Daruvar predstavljale su učenice Eva Nerad, Mia Pitanti i Anamarija Morgenstern, mentorice Sanja Klubička, dipl. ing. i Sandra Milek, dipl. knjiž..

Fotografije

_________________________________

Državna smotra hrvatskih GLOBE škola

Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održat će se od 13. do 15. svibnja 2012. u Rapcu / Labinu.
Tehničku školu Daruvar predstavljat će učenice: Eva Nerad, Mia Pitanti i Anamarija Morgenstern, mentorica Sanja Klubička, dipl. ing. i  Sandra Milek, dipl. knjiž.

Opširnije…     Okvirni program smotre…

_________________________________

Međužupanijska smotra hrvatskih GLOBE škola – Slatina

U petak, 9. ožujka 2012. godine u OŠ Eugena Kumičića Slatina održana je Međužupanijska smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2012. Rad škole u programu GLOBE predstavilo je 11 škola iz tri županije: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke. Na temelju postignutih rezultata državno povjerenstvo će objediniti konačnu listu i pozvati škole koje su izborile plasman na 15. državnu smotru i natjecanje GLOBE škola koja će se držati u svibnju u Labinu. Tehničku školu Daruvar predstavljale su učenice Eva Nerad, Mia Pitanti i Anamarija Morgenstern, mentorica Sanja Klubička, dipl. ing, te voditelji Krešimir Ećimović i Sandra Milek.

Fotografije…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.